Drukke tijd

Lekker zaaien, planten en oogsten. Het is een drukke tijd. We maken een inhaalslag met planten in de grond zetten nu het weer wat regent. Je ziet de groenten bijna groeien. Door de regen gaat alles ineens in een stroomversnelling. De peentjes zijn ineens flinke wortels en de bosbietjes ineens grote bieten. Gelukkig zaaien we veel groenten in meerdere periodes. Dus naast flinke wortels zijn er ook peentjes en komen de nieuwe, kleinere bietjes er al weer aan.

Tot nu toe is de aardappelziekte uitgebleven, hebben we eindelijk bonennet en bamboestokken, kweken we voor het eerst zoete aardappels, yacon en bleekselderij en genieten we van de capriolen van de jonge konijnen, terwijl we ze tegelijkertijd wegkijken vanwege de paar dieren die nog over het gaas rondom de akker weten te springen en daar toch wat schade aanrichten. Het lichtbruine konijn dat bij ons rondhuppelt, heeft inmiddels 3 nesten jongen gekregen . . .

Verder veel nieuwe contacten en activiteiten. Van een kruidenworkshop voor Circulus-Berkel, contacten met zorginstellingen, scholen, Villa Molenenk, Ontmoeting thuishaven Deventer tot de start van groenteleveringen aan Sallcon voor de saladebar voor hun personeel.

Heerlijk werkweer.

Geplaatst in Nieuws.