Zaaien, zaaien, zaaien

We zijn flink aan het zaaien; tuinbonen, meiraapjes, raapsteeltjes, snijbiet, erwten, kapucijners, groene en rode eikenbladsla. En de eerste pootuitjes zitten in de grond. Een aantal groentezaden rechtstreeks op de akker met beschermende vitrage erover tegen de roeken en konijnen. Andere groenten worden eerst voorgezaaid en staan in potjes op de teelttafels. De potjes zijn van het Groenbedrijf; tweedehands. Ze komen van planten die voor de stad gebruikt zijn. Het werkt makkelijk, want dan hoeven de mini plantjes niet gespeend te worden. Als de plantjes groot genoeg zijn, gaan de potjes mee naar de akker, de plantjes eruit en in de grond. Vandaag gaan de zaden van wortels, pastinaak, radijs en rucola de grond in. 

Konijnen op de akker? Er staat toch gaas omheen? Tja, er zijn nog steeds 1 of 2 konijnen die over het gaas heen weten te springen. Die hebben afgelopen week bijvoorbeeld alle, pas opgekomen, bieslook eraf geknaagd. Er komt nog een strook vogelnet boven het gaas. We hopen dat het dan afgelopen is.

Het prachtige weer zorgt in ieder geval dat we lekker door kunnen werken en we intussen weer veel bijzondere dieren zien. Familie buizerd op de thermiek, een koppeltje andere roofvogels waar meteen een groep roeken achteraan ging, we hebben de groene specht al horen lachen en we horen de spechten dagelijks roffelen. Roodborstje, winterkoninkje en heggenmus zijn dagelijks in de weer naast het terras en er is een vaste vliegroute van de composthoop, net over onze hoofden op het terras, naar een nest van het roodborstje. 

Heb je zin om mee te doen met schoffelen en zaaien? Meld je via 06 - 28298243. Spontaan een dagje meehelpen met mooi weer mag ook. Meld je dan maandag, woensdag of vrijdag om 10.00 uur bij het hek en laat de bel flink klingelen.

Geplaatst in Nieuws.